Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske odgovorili su za N1 televiziju o slučaju Domagoja Landeke koji je, kako su mediji javili prošlog vikenda, na nasilan način odveo dvoje djece od majke koja se već godinu dana nalazi u sigurnoj kući. Napustio je prostor Srbije i preko graničnog prijelaza Šid ušao u Hrvatsku. 

– Možemo vam potvrditi da je hrvatska policija nad hrvatskim državljaninom i njegovo dvoje djece, također hrvatskim državljanima, provela graničnu kontrolu na PGP Tovarnik prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku 6. lipnja u noćnim satima. Tijekom granične kontrole i provjerama putem međunarodne policijske suradnje utvrđene su sve relevantne činjenice te nije bilo zakonskih zapreka da otac, sa svoje dvoje maloljetne djece nad kojima ima skrbništvo, nastavi putovanje.

S ciljem zaštite interesa i dobrobiti djece, u javnosti nećemo iznositi više podataka – odgovorili su im iz MUP-a.

Kako doznaje N1, otac je u Hrvatsku ušao nešto iza ponoći prešavši granicu bez kontrole granične policije, a granični policajci su nadređenim objasnili kako ga nisu uočili. Navodno su o svemu obavijestili hrvatske kolege koji su onda neovisno o tome muškarca ipak pustili da uđe u Hrvatsku s djecom. 

Neutješna majka pokušala je dobiti informacije u više navrata, ali tvrdi kako ni o čemu nije bila obaviještena već je iz medija otkrila da je njezin muž napustio Srbiju. 

Podsjetimo, do otmice djece je došlo u nedjelju kada je otac svojim automobilom udario u vozilo u kojem je djed prevozio djecu nakon čega ih je i smjestio u svoj automobil. Majka je u to vrijeme u sigurnoj kući čekala da joj njezin otac dovede djecu. 

– Otac je išao dovesti moju djecu, bila su kod bake. Bio sam u sigurnoj kući. Dok su bili u autu, moj otac je vezao pojas, a on se zabio i udario u auto. Počeli su se svađati oko djeteta, moj otac je pustio da ga dijete ne povrijedi. Moja majka i ujak su istrčali, on je tada krenuo u rikverc. Djeca su vrištala, mama je visjela na vratima auta. Dao je gas, povukao i nju. Otac ga je pratio automobilom, ali ga nije mogao sustići – ispričala je Ana Landeka.

Izvor:slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!