Košarkaši Crvene zvezde su osvojili ABA ligu poslije još jedne skandalozne utakmice u finalu play-offa. Crveno-bijeli su pobijedili u majstorici Partizan rezultatom 80:77.

Zvezda je slavila ukupnim rezultatom 3:2 i tako osvojila šesti trofej regionalnog prvaka čime se izjednačila s Partizanom, no košarka je bila potpuno u drugom planu.

U prvom poluvremenu je bilo sporadičnih incidenata, ali su pravi problemi počeli u poluvremenu kada su s tribina navijači Zvezde pri odlasku u svlačionicu pogodili suca Sašu Pukla, te je početak drugog poluvremena kasnio pola sata.

Potom sredinom treće četvrtine dolazi do općeg kaosa na parketu, a povod je bila odluka sudaca da dosude četvrtu osobnu grešku Nikoli Kaliniću. Navijači crveno-bijelih su ponovo počeli ubacivati tvrde predmete na parket, a suci su pobjegle u svlačionicu.

Delegat i suci su naredili da se cijela dvorana isprazni, a dio huligana Zvezde je to odbio, pa je morala da intervenirati i policija.

Tek kada je dvorana ispražnjena poslije novog dugotrajnog prekida susret je nastavljen, a Zvezda je na kraju slavila i postala prvak ABA lige.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!