Naklada Ljevak objavila je knjigu Panonski admiral, biografiju Đorđa Balaševića iz pera novinara i kritičara Ivana Ivačkovića.

Kako ističe nakladnik, Panonski admiral profesionalna je biografija Đorđa Balaševića te zbirka osobnih i kolektivnih sjećanja, naklon njegovoj umjetnosti i civilizacijskom angažmanu koji je u toj umjetnosti imao istaknuto mjesto.

Balašević je bio briljantan kroničar i tumač našeg vremena. Tijekom devedesetih godina dvadesetog stoljeća izrastao je u simbol otpora balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile, stoji u priopćenju.

Ipak, ponajprije ćemo ga pamtiti kao pjesnika intime i ljudskih osjećaja, kao pjesnika ljubavi, dodaje se, piše Jabuka.tv.

Ivan Ivačković (1964.) o glazbi piše gotovo četrdeset godina. Kao novinar i kritičar, potpisao je više od dvije tisuće tekstova u većini važnih listova u SFRJ-u, SRJ-u, SCG-u i Srbiji.

Autor je pjesničke zbirke “Crvena mapa” i romana “Bezverje”, te još šest publicističkih knjiga: “Kako smo propevali” (Nagrada Desimir Tošić), “Umetnost pobune”, “Pisma iz Tajnog grada”, “Između krajnosti”, “Obe strane jastuka” i “Priznanja pop pevačice”.

/HMS/