Izaslanstvo Kluba Zelenih/Europskog slobodnog saveza u Europskom parlamentu (Tineke Strik – Nizozemska, Viola Von Cramon – SR Njemačka, Romeo Franz – SR Njemačka i zastupnik u Bundestagu Boris Mijatović) sa suradnicima danas se sastala s predsjednikom i članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Organizacija i provedba Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za 2. listopada 2022. godine bila je glavna tema sastanka.

Naglasak je stavljen na izazove s kojima se susreće SIP BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.         

Inače, pojedini članovi ovoga izaslanstva već su izgradili status bošnjačih lobista u Europi. Oni već mjesecima vode kampanju rušenja Daytona i stvaranja građanske BiH, odnosno, države jednoga naroda, točnije, bošnjačkog naroda.

Tineke Strik već nekoliko puta je izbjegavala odgovoriti na pitanja koja smo joj uputili, te u BiH razgovara i zauzima stavove samo bošnjačkih političara. 

Strik i njezine kolege kao predstavnici EU-a i lobisti jednoga naroda obilaze krovne državne institucije provjeravajući funkcionira li sustav kojeg su Bošnjaci kreirali zadnjih godina i tako podrivaju same temelje ove države. Naravno, za njih su Dodik i Čović glavni problemi, a ostaju i dalje slijepi na bošnjačke unitarističke planove i otvorene najave kako će Hrvatima oduzeti politička prava.    

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!