Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović u ponedjeljak je iz Trofejne sobe Cibone poslao vapaj za spas kluba koji je tada ušao u 60. dan blokade računa i već od utorka netko od vjerovnika može pokrenuti stečaj jednog od najvećih sportskih simbola Zagreba i Hrvatske.

Krenula je akcija prikupljanja novca s njegovom uplatom na račun udruge “Mi smo Cibona”, a Petrović svakodnevno objavljuje nove informacije o tijeku akcije.

Kako je naveo, prvi financijski izvještaj sa saldom i strukturom uplata bit će objavljen u petak u 18 sati.

Također, otkrio je i detalj o jednoj visokoj uplati, koju je, kako kaže, sam stopirao.

– I jedan detalj. Jučer sam stopirao uplatu ljudi iz jednog prijateljski nastrojenog kluba( nije iz Srbije) u visini od 50.000 E jer smatram da pitanje opstanka Cibone u ovoj fazi trebamo rješavati mi sami. Na kraju ću otkriti o kojem je klubu riječ. U svakom slučaju hvala, napisao je Petrović na Twitteru.

Aco Petrović i odvjetnik Saša Pavličić Bekić, sportski zaljubljenik i navijač Cibone te nekadašnji disciplinski sudac ABA lige i Prve HNL, na čelu su inicijative koja skupljanjem donacija sa svih mogućih strana želi spriječiti da Cibona završi u ropotarnici povijesti.

Ideja je da se od onih kojima je Cibona u srcu, a financijski su zbrinuti, sakupi dovoljan iznos koji bi jamčio opstanak kluba, što je Petrović shvatio kao osobnu misiju, jer je uz Cibonu vezan još od 1976., a prošao je kroz sve klupske strukture, od igrača i trenera do čelnog čovjeka.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!