Igrači prošlosezonskog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, ljubuškog Izviđača, su trenutno na pauzi, ali uprava i ljudi u klubu svakako slažu planove za sljedeću sezonu u kojoj bi “Skauti” standardno trebali igrati jako važnu ulogu u domaćim rukometnim natjecanjima.

Pripreme Izviđača počinju 25. srpnja, ali momci koji su imali ozljede i koji su kroz sezonu pomogli na parketu uz manju minutažu od standardnih igrača, će krenuti sa individualnim radom već početkom sljedećeg mjeseca.

Po jedna promjena na obje strane je dosad realizirana u taboru trenera Tonija Čoline pa je tako u klub stigao mladi pivot Međugorja, Matej Ljubić, dok je u slovensko Celje otišao Amir Muhović, koji je još zimus potpisao ugovor na četiri godine sa nekadašnjim europskim prvakom.

U Ljubuškom planiraju dovesti još jednog pivota i ljevaka jer su na pozicijama desnog beka i desnog krila prošle sezone imali dosta problema.

Kako saznajemo od voditelja tima, Nedana Zovka, već je poznat i dobar dio rasporeda pripremnih utakmica pa će Ljubušaci prvo na gostovanje Trogiru 13. kolovoza. Potom vikend iza toga slijedi turnir u Sarajevcu na kojem bi trebali igrati Gorenje, Nexe, Vardar, Borac, Izviđač i Vogošća. Već 27. kolovoza je na rasporedu jednodnevni turnir u Ljubuškom gdje će snage odmjeriti Metković, Kaštela, Trogir i Izviđač.

Vikend poslije slijedi drugi memorijalni turnir “Edhem Sirćo” u Visokom čiji je prvi pobjednik upravo Izviđač. Ljubušaci će u Visokom igrati i ovoga ljeta, a osim njih potvrđeno je sudjelovanje Metaloplastike, dok se pored domaćina visočke Bosne očekuje još četvrti sudionik.

U bh. rukometu se malo toga generalno zna, pa je tako i sa početkom Premijer lige koja u ovom trenutku nema određen termin za start. Dosta toga će ovisiti o Skupštini Rukometnog saveza BiH koja je zakazana za 30. lipnja.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!