Jačanjem termobaričkog grebena i pritjecajem vrelog zraka sa prostora sjeverne Afrike prema našim područjima izgledno je približavanje cifri od 40 stupnjeva Celzijevih.

Meteorolog Nedim Sladić najavio je da će idućeg tjedna gradovi u Bosni i Hercegovini bilježiti veoma visoke temperature zraka, čak i do 40 stupnjeva Celzijevih.

Prema njegovim riječima sljedećeg tjedna s jačanjem termobaričkog grebena i pritjecajem vrelog zraka sa prostora sjeverne Afrike prema našim područjima izgledno je približavanje cifri od 40 stupnjeva Celzijevih, najprije u južnoj Hercegovini dok će u većini krajeva temperatura biti od 34 do 38 stupnjeva.

“Čuvajmo se vrućine koja može nepovoljno utjecati po zdravlje populacije, hidrirajmo se i poštujmo preporuke nadležnih tijela (zdravstvena struka i hidrometeorološki zavodi)”, naveo je Sladić.

Danas će u BiH prevladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima lokalno kiše može biti na području Krajine i sjevera Bosne. U poslijepodnevnim satima širom zemlje se očekuju slabiji lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stupnjeva, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stupnjeva Celzijeva. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stupnja.

Izvor:Bljesak.info