Milan ovog ljeta kreće u veliki šoping i želi dovesti četiri nova igrača s kojima će krenuti u obranu naslova prvaka, piše Gazzetta dello Sport u današnjem tiskanom izdanju. Neočekivani prvak Italije produžit će ugovor sa sportskim direktorom Paolom Maldinijem iako je klupska legenda nakon osvajanja titule otvoreno kritizirala rad uprave.

No, Maldini se, tvrdi Gazzetta, sve dogovorio s gazdama i uskoro će potpisati novi ugovor. U međuvremenu se bavi sastavljanjem momčadi za novu sezonu i ona bi mogla izgledati bitno drukčije od one koja je osvojila naslov prvaka. To će Milan koštati 110 milijuna eura.

Milan želi novu veznu liniju

Najveća Milanova želja je Lilleov stoper Sven Botman, no situacija oko 22-godišnjeg Nizozemca se komplicira. Botman želi doći u Milan, ali bi ga Lille radije prodao Newcastleu od kojeg može iskamčiti puno više od 30 milijuna eura koliko Milan nudi. Igrač jasno želi na San Siro i Gazzetta piše da u Milanu vjeruju da će taj posao uspjeti završiti.

Sljedeći na popisu je Renato Sanches kojeg želi i PSG i to je najveći Milanov problem. Portugalac je jedan od tri nova igrača koje Maldini želi u novoj veznoj liniji. Maldini ga vidi kao idealno rješenje, a Sanches se načelno dogovorio s Milanom. No, kao i u slučaju Botmana, javio se PSG koji sad Milanu komplicira posao. Sanches bi koštao 20 milijuna eura.

Milan na poziciji “trequartiste” želi sjajnog Bruggeovog 21-godišnjaka Charlesa De Ketelaerea kojeg želi nagovoriti da dođe prije nego što moćniji klubovi ne shvate koliko je belgijski reprezentativac zapravo dobar. De Ketelaere se sjajno uklapa u Maldinijevu viziju mladog Milana, a koštao bi 35 milijuna eura, najviše od svih igrača na popisu želja.

Žele ga i Leeds i Leicester

De Ketelaere je prošle sezone u 49 nastupa u svim natjecanjima upisao 18 golova i deset asistencija, a osim Milana žele ga Leicester i Leeds koji ipak ne nude priliku igranja u Ligi prvaka i koji su bitno manji klubovi od Milana.

Treći veznjak kojeg Milan želi je Hamed Traore koji je prošle sezone bio sjajan u Sassuolu. Taj klub za veznjaka iz Obale Bjelokosti traži 25 milijuna eura, a mogao bi još koji kroz bonuse. Gazzetta tvrdi da bi tu moglo doći do dogovora jer je igrač izrazio želju igranja u Milanu te s ova četiri igrača Milan želi stvoriti momčad s kojom bi igrao bitnu ulogu u Ligi prvaka te u borbi za Scudetto.

/HMS/

error: Content is protected !!