Desetine tisuća vjernika jučer su posjetili Međugorje kako bi obilježili 41. godišnjicu ukazanja, a i jutros je Brdo ukazanja bilo odredište velikog broja hodočasnika. 

Noseći u rukama krunice i zastavice svojice zemalja, brojni vjernici su u molitvi i tišini proveli jutro na mjestu gdje se Gospa prvi put ukazala vidjelicama. 

Među hodočasnicima je i veliki broj vjernika iz Ukrajine koji osobito mole za kraj agresije na svoju zemlju i prestanak bezumlja koje je započelo još u veljači ove godine. 

-Svi ovdje dolazimo sa svojim nakanama u nadi i vjeri da će naše molitve biti uslišane. Kao što vidite, niti velike vrućine danas nisu spriječile vjernike da dođu na Brdo ukazanja i mole na ovome posebnom mjestu. Lijepo je vidjeti kolone ljudi koji idu prema mjestu prvih ukazanja. Svi mi nosimo poseban osjećaj sa Brda ukazanja i prenosimo ga u svoje zajednice – govori jedan od hodočasnika. 

Poruke Međugorja već odavno su izašle iz ovira BiH i regije, te prešle na razinu cijeloga svijeta. Veliki broj hodočasnika na obilježavanju 41. godišnjice ukazanja jasna je poruka kako godine korone nisu uspjele odmaknuti vjernike od Međugorja. Dapače, samo je želja za dolazak u ovo posebno mjesto postala još jača. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!