Mjesecima se Tyson Fury i Francis Ngannou navlače putem medija i društvenih medija. Bilo je tu nešto oštrijih prozivki od strane obojice pa sve do mirnog i prijateljski nastrojenog susreta na Wembleyju, nakon Furyjeve pobjede nad Dillianom Whyteom.

Nije tajna da su obojica zainteresirani za međusobni obračun. Tyson Fury nakon pobjede nad Whyteom povukao se iz boksa, ali je ostao otvoren za egzibicijske mečeve. Samo umirovljenje također je ubrzo došlo pod znak upitnika i Fury ipak nije spreman reći da se definitivno umirovio.

Što se Ngannoua tiče, kod njeg je dobro poznata situacija. UFC-ov prvak teške kategorije ne želi potpisati novi ugovor s promocijom, sve dok unutar ugovora ne bude klauzula kojom mu se dopušta odrađivanje boksačkog meča. Postojeći ugovor ističe mu početkom sljedeće godine, a s obzirom da se Ngannou oporavlja od teške ozljede koljena, svakako ga nećemo do tada gledati unutar borilišta.

Bit će zanimljivo vidjeti protiv koga će se Ngannou boriti kad se vrati i pod čijim okriljem. Kamerunac je proteklih dana izjavio kako se planira vratiti krajem ove ili početkom sljedeće godine te da se nada rješavanju situacije s UFC-om. Dok se čeka taj rasplet, Tyson Fury odlučio je uputiti proizvku prema Francisu, čisto da ga podsjeti kako su se dogovarali za meč.

”Mislio sam da želiš ovaj ‘dim’ (obračun). Odradimo pravi meč. Wembley stadion 2022. godine”, napisao je Fury u svom ”tvitu”, pritom označivši Ngannoua i priloživši ”emoji” kokoške.

Ako se Ngannoua pita, njegov interes za tom borbom i dalje je više nego postojan. Fokus je trenutno na oporavku od ozljede, ali interes za borbom protiv Furyja nije okopnio.

”Nemoj se niti usuditi na pomisao da sam skrenuo pogled s tebe. I dalje si moj prioritet. Dolazim po sav dim. 2023.”, odgovor je Ngannoua koji jasno daje do znanja Furyju da ove godine neće biti spreman za boksački meč, ali za obračun u 2023. godini itekako je zainteresiran.

Ubrzo nakon prvog odgovora, Ngannou je uputio još jedan ”tvit” u smjeru Tysona Furyja.

”Što misliš kad kažeš ‘PRAVA’ borba? Ja sam pravi borac, a mogu ti pružiti ‘a la carte’ s obzirom da ne možeš sve podnijeti.”

”À la carte” termin je kojim se označava praksa naručivanja pojedinih jela s jelovnika u restorana, odnosno jela su odvojena po stavkama. Ngannou time aludira da je spreman na borbu koja je odvojena po stavkama, odnosno da se kickovi, grappling i svi ostali segmenti mogu izbaciti iz kombinacije. Francis pristaje odraditi meč samo prema jednoj stavci kompletnog ”borilačkog menija”, a ta stavka je boks. Fury je ukratko odgovorio kako je spreman na meč te je poručio ”mišićavom” Francisu da ne bi izdržao niti jednu rundu s njim.

Hoće li se sve strane uspjeti nekako dogovoriti, bit će zanimljivo popratiti. UFC zasad ne popušta po tom pitanju, no neće ih se puno pitati ukoliko Francis Ngannou izađe iz svog ugovora i odbije potpisivanje novog.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!