Hrvatski košarkaši u četvrtak od 20:15 u Ljubljani protiv Slovenije igraju susret petog gola skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. Najveća zvijezda slovenske reprezentacije je Luka Dončić, koji je sa suigračem Goranom Dragićem na konferenciji za medije najavio utakmicu.

Zvijezda Dallas Mavericksa na pitanje novinara odgovorila je kako ne osjeća pritisak igranja pred punom dvoranom. Na pitanje o fizičkoj pripremljenosti, Dončić je šaleći se odgovorio kako je ostario: “Ljutio bih se kada bih reagirao na kritike. Ne slušam ih i ne zanimaju me”, istaknuo je.

Slovenija je 2017. godine osvojila Eurobasket. “Svi na Sloveniju gledaju kao reprezentaciju koja je sposobna pobjeđivati. Svaku utakmicu moramo pokazati da smo europski prvaci. Svaka utakmica čini pritisak, to nas motivira”, tvrdi Dončić. “Više nema podcjenjivanja, svi nas žele pobijediti. Znamo svoje kvalitete”, dodao je Dragić.

“Bogdanović je vođa”

“Sretan sam što ljudi žele moj autogram i što kupuju dresove”, potvrdio je Dončić. Dragić je opisao kako je Dončić i prije pet godina pokazao što može. Uvjeren je da naslov iz 2017. ne bi osvojili bez njega, iako je imao samo 18 godina.

“Obje će ekipe tražiti pobjedu. Hrvatska s Hezonjom, Zupcem, Bogdanovićem i ostalima ima dobru reprezentaciju. Međutim, pobjeđuje momčad, ne pojedinci. Nećemo podcijeniti Hrvatsku. Igramo kod kuće i napravit ćemo sve kako bismo bili pravi”, poručio je Dragić.

“Hrvatska ima dobre igrače, njih trojica su stvarno opasni, posebno Bogdanović kao vođa. Uvijek se iznenadim kada u NBA-u igram protiv Bogdanovića što nije više korišten. Morat ćemo se fokusirati na njega”, vjeruje Dončić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!