Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je otputovala s Međunarodnog aerodroma Sarajevo u Češku gdje je na rasporedu susret kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo.

BiH u Pardubice leti s novim izbornikom Adisom Bećiragićem koji je naslijedio Vedrana Bosnića na užarenoj klupi reprezentacije.

Kako to pravila nalažu, usprkos širem spisku igrača koji su trenirali, na put je krenulo 12 igrača na koje će Bećiragić računati.

To su: Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Novi izbornik reprezentacije naglasio je kako nema vremena za radikalne promjene pošto sedam dana priprema nije dovoljno kako bi se osjetio “rukopis” novog trenera te očekujemo da će BiH igrati slično kao što je to bilo i pod Vedranom Bosnićem.

Utakmica petog kola kvalifikacija Češka Republika – BiH igra se u petak (20 sati), uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 2.

Nakon četiri kola BiH ima dvije pobjede i dva poraza i nalazi se na drugom mjestu iza nedodirljive Litve. Tri od četiri selekcije idu u narednu fazu natjecanja.

izvor: klix.ba