Petra Martić sedmi se put u karijeri probila u drugo kolo wimbledonskog turnira, ove je godine na startu izbacila 39. tenisačicu svijeta, Amerikanku Shelby Rogers sa 6:2, 7:6 (5). 

Naša je igračica u prvoj dionici čak tri puta oduzimala servis suparnici (od 1:2 došla do 6:2), a u drugom je setu povela s 5:3 i u sljedećem gemu došla do prve meč lopte, no nije je iskoristila. Nakon toga je propustila četiri meč-lopte i dopustila Amerikanki izjednačenje na 5:5. Novim breakom dolazi na 6:6, no zatim još jednom gubi svoj servis. Ipak, nakon tie-breaka uspijeva završiti meč u dva seta. 

Bio je ovo njihov treći međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice koja je tijekom meča zabila četiri asa uz 66 posto pogođenog prvog servisa. 

Martić će u drugom kolu igrati protiv Slovakinje Kristine Kučove, 91. igračice na WTA ljestvici.

Meč Donne Vekić, koja je danas proslavila 26. rođendan, protiv 8. nositeljice Amerikanke Jessice Pegule prebačen je na srijedu.

Ranije danas od wimbledonskog turnira oprostila se Jana Fett. Nakon uspjeha u kvalifikacijama, zaustavila ju je u prvom kolu prva tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!