Na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH je izvještaj o radu Vlade Federacije BiH, kojeg je predstavio federalni premijer Fadil Novalić.

Nakon predstavljanja izvještaja žestoke kritike je uputio zastupnik Damir Mašić (SDP), koji je rekao da premijer nije samokritičan te dodao da  Vlada FBiH nije uvela niti jednu mjeru za ublažavanje posljedica ekonomske krize te da je jedina mjera u prošloj godini bila uvođenje marži na prijedlog SDP-a. Govorio je i o mogućem ograničenju cijena.

“Ima ograničenje i u Hrvatskoj i u Srbiji”
Nakon rasprave je ponovo riječ uzeo premijer Fadil Novalić:

– Da otklonim nečije zablude, namjere ili neznanje. Mašić je rekao da smo mi to na njihovu inicijativu radili, a mi smo 2/3 mjeseca prije njih to pregovarali sa RS-om. Nismo ni primijetili da su oni nešto predložili, a da su oni predložili mene bi bilo strah da to primijenimo, jer kad su oni predlagali, ja se sjećam i da se još prije rata po farmerke išao u Trst, zbog ograničenja cijena, po sir u Mađarsku, a goriva sam imao 42 litra mjesečno i ne daj Bože da se takvo vrijeme vrati. Ima ograničenje i u Hrvatskoj i u Srbiji – rekao je Novalić.

Izvadio mobitel
Nakon toga je premijer federacije Fadil Novalić izvadio mobitel i pronašao podatak koliko košta cijena goriva u Hrvatskoj:

– U Hrvatskoj je danas, znači jutros, gorivo benzin 95 4,06, a kod nas je prosječna cijena 3,56, ravno 50 “feningi” manje. 3,71 je dizel, a danas je 4,30, dakle punih 59 feninga više nego ovdje, a oni imaju četvrtinu nafte koje vade iz svojih izvora. Toliko o ograničenju cijena. I ja bih ograničio kao Plenković, ali bi prošli loše. Ja ne gledam uopće što radi SDP, jer nije konstruktivan. Nekada je ovdje sjedio Slaviša Šućur, koji je bio jako konstruktivan i slušao sam što govori – kazao je Novalić, prenosi Avaz.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!