Frances McDormand nakon završetka Ponta Lopud Film Festivala na Lopudu prošetala je Dubrovnikom sa suprugom Joelom Coenom koji je također oskarovac.

Višestruka oskarovka Frances McDormand bila je glavna zvijezda ovogodišnjeg Ponta Lopud Film Festivala, a nakon njegova završetka ostala je još malo u Lijepoj Našoj.

S otočića Lopud došla je u Dubrovnik, gdje su je snimile mnoge kamere u šetnji sa suprugom – redateljem i scenaristom Joelom Coenom, koji je također oskarovac, piše Dnevnik.hr.

Održala glumačke radionice na Lopudu

Frances je na Lopudu održala glumačke radionice, a zadnjeg dana festivala s ostalim glavnim masterima, predavačima i polaznicima zasadila je drugu palmu Ponta Lopud Festivala, čime je ostavila trajni trag na našem otoku, kao što je to učinio i prošlogodišnji glavni master Pawel Pawlikovski. Sadnjom sadnica palmi želi se duboko ukorijeniti čvrsta veza između svih sudionika, predavača, moderatora i mastera, a isto tako i trajna veza između otoka i festivala Ponta Lopud. Ovogodišnji polaznici uvijek će imati svoju lopudsku palmu kao podsjetnik na masterclass s Frances McDormand i Joelom Coenom, koji će sigurno doprinijeti u njihovim budućim projektima.

Četiri puta osvojila Oscara

Frances je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film “Zemlja nomada”, a članica je prestižnog kluba Triple Crown of Acting, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Glumica i producentica četiri je puta osvojila nagradu Oscar. Poznata je po ulogama u filmovima kao što su “Fargo”, “Tri plakata izvan grada”, “Zemlja nomada”, “Spaliti nakon čitanja”.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!