Hrvatska košarkaška reprezentacija gostuje kod Slovenije u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. Tu utakmicu Hrvatska dočekuje u nezahvalnoj poziciji jer u zadnja dva kola ulazi kao posljednja, četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, te će loviti pobjede protiv Slovenije i Finske da bi izborila jedno od prva tri mjesta u grupi, a time i plasman u idući dio kvalifikacija.

S druge strane, Slovenija predvođena Lukom Dončićem zauzima drugu poziciju u grupi s dvije pobjede i dva poraza, odnosno šest bodova. Utakmicu protiv Slovenije i njenog lidera Dončića najavio je kapetan hrvatske reprezentacije i njen najbolji igrač Bojan Bogdanović.

“Veselim se atmosferi u Stožicama, mislim da će biti prava košarkaška. No, nismo kompletni, nedostaje nam dosta dobrih igrača, posebno igrača na lopti. Nedostaju nam Simon, Krušlin, Šarić se još nije oporavio… Time smo dosta hendikepirani, no i uz te izostanke smo jaki i dosta dobri, dosta je mladih lica tu”, rekao je pa dodao:

“Dončić je jedan od najboljih igrača na svijetu, tu je i Goran Dragić, jako su dobri u igri na pick and rollu i mislim da ćemo se teško obraniti jedan na jedan, tako da smo pripremili nekoliko timskih obrana koje ćemo probati igrati protiv njih dvojice i ja se nadam da ćemo polučiti rezultate. Ako izađemo s pravom energijom, mislim da imamo tu što tražiti.”

Utakmica se igra od 20:15, a prenosi je Sport Klub 3.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!