Nogometaši Hajduka odigrali su 2:2 s nekadašnjim njemačkim velikanom HSV-om, bila je to druga pripremna utakmica, a Bijeli još ne znaju za pobjedu. 

Pogotke su za momčad Valdasa Dambrauskasa postigli Marko Livaja Ivan Čubelić, dok su za HSV zabili Glatzel Königsdörffer. Treba istaknuti kako je za momčad HSV-a igrao i bivši stoper Hajduka Mario Vušković, on je ujedno bio i asistent za konačnih 2:2.

Hajduk je, unatoč dominaciji HSV-a, došao prvi do vodstva. U 28. minuti je Sahiti lijepo proigrao Krovinovića na lijevoj strani, koji odmah iz prve proigrava Livaju. Najbolji igrač Bijelih bez problema je pospremio loptu u mrežu.

Ipak, nije vodstvo dugo trajalo, već u 33. minuti nakon jedne odbijene lopte strijelac je bio napadač Glatzel. 

U drugom poluvremenu Hajduk je izašao dosta izmijenjen, a do novog vodstva su došli u 68. minuti kada je strijelac bio mladi Čubelić na asistenciju Stipe Biuka

Hajduk nije na kraju imao sreće i u samoj završnici su ostali bez pobjede, na asistenciju Vuškovića iz blizine je pogodio Königsdörffera. 

Podsjetimo, odigrali su Bijeli već jednu utakmicu u Austriji i poraženi su rezultatom 2:0 od aktualnog rumunjskog prvaka Cluja.

Sljedeći dvoboj Hajduk igra u petak poslijepodne protiv Genta, a pripreme u Austriji zatvara subotnjom matinejom s mađarskom Kisvardom.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!