Sezonski brzi vlak krenuo je jutros na promotivnu vožnju sa Željezničke stanice Sarajevo za Ploče nakon gotovo deset godina prekida.

Talgo vlak će na liniji Sarajevo – Ploče – Sarajevo prometovati od danas do 11. rujna petkom, subotom i nedjeljom.

Polazak vlaka iz Sarajeva je u 07.15 sati, a dolazak u Ploče u 10.36 sati. Povratak vlaka iz Ploča planiran je u 18:26 sati, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.

Iz JP “Željeznice FBiH” podsjetili su putnike da su dužni kupiti voznu kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati i na blagajni dostaviti – ime i prezime, godinu rođenja i broj putovnce. Takav postupak vrijedi i prilikom kupovine online karata.

Napominju da je ta procedura je obavezna s ciljem efikasnije carinske kontrole i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku granice između BiH i Hrvatske u Čapljini.

Karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM, a povratna 41,10 KM.

Iz Željeznica FBiH su ranije priopćili da putnicima nude i niz povlastica, popuste kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika, kao i povlastice za studente, umirovljenike, osobe starije od 60 godina života, novinare i ratne vojne invalide.

Sporazum o uvođenju sezonskog vlaka na relaciji Sarajevo-Ploče postignut je sredinom lipnja u Zagrebu na sastanku predsjednika uprave – generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i predsjednika uprave „HŽ putnički prevoz“ Željka Ukića.

Izvor:Pogled.ba

error: Content is protected !!