Ljeto je stiglo tek prije nekoliko dana, a mnogi građani Bosne i Hercegovine maštaju o bijegu od sumorne svakodnevnice.

Za one kojima se ne bliži godišnji odmor, jedna od realnijih opcija je vikend putovanje.

Posljednjih godina, sve češći izbor su vikendice sa bazenima i to u Hercegovini – koje mogu ponuditi potpuni ugođaj, ne samo za dvije osobe, već i za cijelo društvo ili obitelj.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba je istražila cijene u ovim vikendicama i kakve uvjete nude – te da li su zaista dobar izbor za vikend putovanje.

Istražujući, pronašli su i jako jeftine opcije. Tako je u jednoj veoma pristojnoj hercegovačkoj vili, za noć za dvije osobe potrebno izdvojiti svega 70 KM.

Jedini izuzetak je taj što bazen dijelite a drugim gostima ovog smještaja.

Ukoliko, pak, želite sami uživati u kupanju, jedan od motela u Blagaju nudi vikend cijenu od 115 KM. Taj iznos, pored bazena, uključuje i doručak.

U blizini Mostara, samo na jednoj drugoj lokaciji, nalazi se smještaj koji nudi sobu za dvoje i bazen. Sve to košta tek 59 KM, što je, realno, jako povoljna cijena.

Postoje i ponude za obitelj ili društva – što su sigurno isplative opcije, budući da vile nude cijenu od oko 200 KM za cijelu kuću i bazen na korištenje za dane vikenda.

Tu su i one nešto skuplje opcije, koje nude bolji smještaj i uvjete. Cijela vila u Mostaru, uz privatni bazen i okolinu, košta oko 350 KM.

Zanimljivo da duplo više košta vila u susjednom Čitluku, uz iste uvjete, točnije nešto manje od 700 KM za dva dana vikenda.

Sigurno da će još većoj popularnosti ovih vila doprinijeti i izgradnja brze ceste Neum – Stolac, ali i brzi vlak koji od nedavno vozi na relaciji Sarajevo-Ploče.

More ili vila sa bazenom pod vrelim hercegovačkim suncem – odluka je na vama!

Izvor:radiosarajevo.ba

error: Content is protected !!