U novom izdanju Sprita RTV Herceg Bosne, uoči utakmice Lige prvaka, gostovao je Sergej Jakirović, trener HŠK Zrinjski.

U emisiji, Albertu Peharu govorio je o važnosti nadolazeće utakmice, kako za njega, tako za i igrače, ali i navijače Zrinjskog.


– Kakvo je trenutno stanje u ekipi? Kakav je ambijent?

Stanje je jako dobro, već smo napravili preko 25 treninga od početka priprema. Nismo se uspjeli ni ohladiti od prošle sezone, tako da samo nastavljamo tamo gdje smo stali. S nestrpljenjem čekamo utakmicu.

Sljedeća utakmica veliki je izazov. S obzirom na to, možemo li reći da je ovo sezona godine za Zrinjski?

Svjesni smo važnosti utakmice, ali ne gledamo to na takav način. Svakako da ne želim kriti želju da želimo proći dalje, bez obzira koliko je težak i zahtjevan protivnik. Mislim da je momčad u prethodnih godinu dana pokazala svoje principe u igri po kojima smo prepoznatljivi i napravit ćemo sve da se dobro prezentiramo.

Možete li nam kazati koja bi to ekipa mogla istrčati ovu utakmicu?

Postavu otprilike znam, ali sve to ovisi o tijeku utakmice. Igrača ima 25 i jednako vjerujem svakom od njih. Vidjet ćemo.

Kako ste zadovoljni kako napreduje tijek priprema?

Jako smo zadovoljni. Išli smo u Sveti Martin na Muri, odigrali smo tri jako dobre utakmice na lijepim terenima. Dobro smo se prezentirali, podijelili minutažu svim igračima – što je meni jako važno.

Što se tiče Sheriff-a, koliko poznajete ekipu?

Možemo reći da poznajemo, mada nemamo nikakve nove informacije. Normalno ćemo se pripremiti kako mi za njih, tako oni za nas. Vjerujem da je jedna od naših glavnih prednosti uigranost.

Imat ćemo priliku vidjeti i Vašeg kolegu, Stjepana Tomasa. Koliko njega poznajete, što on može dati ovoj momčadi?

Dosta je upućen, prati. U praksi, imali smo različite strategije, vidjet ćemo kako će se sve to odigrati.

Što mislite, kome će više ova mostarska vrućina odgovarati, a kome smetati?

Vjerujem da će više odgovarati nama, mi smo kod kuće. Težak je to protivnik, ali smatram da nitko nije favorit kada mi igramo doma. Samo treba biti hrabar i odvažan te ući u utakmicu kako smo i do sad ulazili.

Pratite li inače što se događa u drugim ekipama, dosta promjena igrača, trenera..

Da, stiglo je mnogo novih trenera u nadi da će poboljšati ekipe koje su preuzeli. Ja, prvenstveno, gledam sebe i svoju momčad jer samo na to mogu utjecati.

S obzirom da promjene u Zrinjskom i pravilo koje vrijedi da dva igrača moraju započeti susret, ima li mladih igrača koji će predstavljati Zrinjski na početku?

Ima, naravno. Vidjet ćemo tko će iskoristiti svoje prilike. Ja, kao i uvijek, tražim učinak. Bašić i Savić su se jako lijepo isprofirirali. Vjerujem da se tome u početku nitko nije nadao.

Svjesni ste kakvo je bilo iskustvo drugih klubova kada su igrali Europu. kasnije su bili malo slabiji rezultati u Prvenstvu, može li Zrinjski u ranom dijelu sezone izdržati dva kolosijeka?

Ja vjerujem da naša ekipa može igrati utakmicu svaka 3-4 dana, takav nam je trenažni proces i ima nas, svi će dobiti priliku, zarotirati ćemo kada to bude potrebno. Sve je to normalno, i emotivno i energetsko pražnjenje.

Da se ponovno vratimo na susret s Sheriff-om, dosta direktno pitanje; koji rezultat očekujete?


Očekujem bilo kakvu pobjedu.  Bilo bi super da imamo što aktivni rezultat, ali u principu očekujem pobjedu.

Imate li neku poruku za navijače? I kakvo je stanje s kartama?


Karata više nema, tako su mi rekli. Upozorio sam sve svoje prijatelje da mi dosta ranije jave ako imaju želju doći. Stadion će biti pun, ima dosta ljudi koji su slobodni i na godišnjim odmorima tako da je ovo savršena prilika i za njih. Što se publike tiče, oni su uvijek bili i bit će naš glavni igrač. Isto očekujem i ovaj put.  

Čitavu emisiju pogledajte na linku ispod.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!