Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija vratila se sa Mediteranskih igara u Alžiru sa zlatnom medaljom, veliki je to uspjeh muške odbojke u Hrvatskoj, a tom prigodom priređen im je i doček.  – Zlatna medalja na Mediteranskim igrama je uspjeh kojem se nismo nadali, da budem iskren. Ja se nadam da će ovo biti jedna usputna stanica i da idemo ka svojim vrhuncima. Imamo potencijal, mi ćemo im biti servis na svakom koraku. Uvjeren sam da će svojim igrama uveseljavati i dalje, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Ante Baković

Marko Sedlaček, kapetan muške odbojkaške reprezentacije, zahvalio se Savezu i poručio kako očekuje još veće rezultate: 

– Nakon tri tjedna priprema osvojili smo dvije medalje, preponosan sam na ovu ekipu, čast mi je biti kapetan. Nemamo često priliku veseliti se s reprezentacijom. Znamo koliko smo radili i mučili tijekom zadnje četiri godine da ovu reprezentaciju dignemo. Ovo je uglavnom generacija 95./96. i mlađe. Imamo još pet, šest godina da napravimo neke veće rezultate. Zahvaljujem Savezu jer zadnjih pet, šest godina to funkcionira kako treba. 

U tišini su se nadali medalji, finale je prošlo glatko: 

– Došli smo u Alžir u nekoj tišini, ali smo znali da pucamo na medalju. Plan je bio ući u polufinale, nakon toga je sve moguće. Dočekala nas je tamo Italija, koja je glavni favorit, mislim da smo pokazali pravo srce, jer mislim da su nas malo podcijenili. U finalu protiv Španjolske, njih smo pobijedili tri puta u zadnja dva tjedna. Oni su nas malo provocirali, a nama u Hrvatskoj i ne treba neka posebna motivacija da damo sve od sebe u finalu. Tu smo glatko pobijedili 3:0.

Istakao je kapetan i dobru suradnju s novim izbornikom Francuzom, Cedricom Enardom:

– Pohvalio sam Savez i igrače, ali pohvalio bi i novog izbornika. On dolazi iz Francuske, s njim smo jako dobro kliknuli. Stvarno pohvale za sve, ali to nije kraj. Moramo tako i nastaviti. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!