Nogometaši Hajduka su nakon drame jedanaesteraca ostali bez Superkupa Hrvatske. Iako je rezultat nakon 90 minuta bio 0:0, Dinamo je bio bolja momčad, priznao je to i trener Splićana Valdas Dambrauskas.

– Čestitam Dinamu, osvojili su trofej, ono što smo mi željeli. Ušli smo u utakmicu jako dobro, znali smo kako ih pritisnuti i koje su im slabe točke. Malo je frustrirajuće da nismo iskoristili one neke šanse. U penalima je nedostajalo sreće. Razumijem da su navijači razočarani i imaju pravo biti razočarani. Nismo bili bolja momčad, pogotovo u drugome dijelu, nedostajalo nam je odlučnosti i točnih dodavanja.

Hajduk je dobro otvorio susret, imao je Livaja par dobrih prilika, ali u drugom poluvremenu Dinamo je pokazao da je bolja momčad. Lovre Kalinić, golman Hajduka, držao je na životu Splićane:

– Dinamo je našao u drugom poluvremenu način kako igrati protiv nas. Imali smo problema na toj desnoj strani, pokušali smo to kompenzirati. Ipak, Dinamo je sve više i više pritiskao, prilagođavao nam se. Imali su nekoliko opasnih prilika, moram reći da je naš golman, Lovre Kalinić igrač utakmice ne samo za nas, nego u cijeloj utakmici. Moramo se poboljšati, sretan sam što nismo primili gol iz igre, ali to je danas zahvala Kaliniću, on je najbolji golman u cijeloj zemlji.

Razočaran je, ali i svjestan da Liga počinje za tjedan dana:

– Ovo je najveći derbi, treba vremena da prebolimo ovaj poraz, ovo nije iskustvo koje želimo, ali moramo živjeti s tim. Moramo se sabrati što prije, Liga počinje idući tjedan. Uvjeren sam da ćemo biti bolji.

Poruka navijačima:

– Ja razumijem navijače i uvijek sam zadivljen podrškom koju dobivamo, svi u klubu isto. Ne želim zvučati kao da pričam klišeje. Oni su razočarani i imaju pravo. Kada pobjeđujemo, onda su svi u Dalmaciji sretni, čak i oni koji nas ne prate toliko. Moramo gledati prema budućnosti. Možemo učiniti puno više za naše navijače, piše HRT.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!