Pet je dana proteklo od kako su Barakude zauzele četvrto mjesto u Budimpešti, na Svjetskom prvenstvu.

“Četvrto mjesto nije nama u Hrvatskoj za slaviti, ali to da smo ostali u vrhu svjetskog vaterpola, da smo igrali polufinale i utakmicu za medalju su isto tako činjenice koje ne valja omalovažiti ili gurati pod tepih. To je rezultat ohrabrenja u procesu koji je počeo s Budimpeštom i koji će trajati. Neki igrači koji su sada debitirali, pred njima su i tri olimpijska ciklusa čak. Mislim da imamo sjajnu budućnost, što sam govorio i neposredno nakon OI u Tokiju. Vjerujem i znam da će Hrvatska ostati u vrhu, borit ćemo se, ali i osvajati medalje. Nažalost, nije nam u Budimpešti već uspjelo osvojiti jednu”, kaže izbornik Ivica Tucak za Sportske novosti.

‘Nemamo onoga tko će uzeti teret lopte’

“Nikada ne pričam, vrlo rijetko o imenima, ali ono što je činjenica mi nemamo u reprezentaciji “killera”. Mi nemamo onog tko će uzeti teret lopte i dati pet golova. Mi takvog igrača nemamo! Nama treba sustav i meni je to OK. Sustav koji dovodi igrača u najbolju poziciju za šut. Na tome moramo strahovito puno raditi. Međutim, ono na čemu ću raditi s određenim brojem igrača, tu prvenstveno mislim na one starije, iskusnije jest da oni moraju shvatiti da je sada njihovo vrijeme da oni vode ovu reprezentaciju. Do jučer su bili onako, uz Garciju, Jokovića, Bušlju, Obradovića, Sukna…

E, sad su oni ti, uz koje su Žuvela, Lazić, Burić… Oni to moraju shvatiti. Tu je dosta posla, prvenstveno razgovora izvan bazena, s 2-3 igrača. Oni moraju shvatiti da su lideri reprezentacije i u trenucima kada dođe “crna minuta”, onda su oni ti. I onda će oni dobiti od mene taj “blagoslov”. Dakle, nemamo “killere”, ali da imamo šutere, to imamo. Prvi put mi se čini da imamo izuzetno šuterski potentnu momčad u kojoj svaki igrač može uzeti loptu i opaliti opasno, ozbiljno po golu”; kaže Tucak.

Izvor: narod.hr/Sportske novosti

error: Content is protected !!