Mili Poljičak ostvario je povijesni uspjeh za hrvatski tenis, osvajanjem juniorskog Wimbledona postao je prvi Hrvat s tim Grand Slamom, a zanimljivo je da je uoči finala trenirao s Novakom Đokovićem, koji je nešto kasnije osvojio Wimbledon u seniorskoj konkurenciji. 

Očito su zajednički treninzi dobro utjecali na obojicu s obzirom na predstave koje su pružili u finalnim mečevima. Naš Mili, koji će za tri dana slaviti svoj 18. rođendan, ostavio je odličan dojam ne samo na Đokovića. 

Treninge su pratili i brojni mediji, a što mu je Đoković poručio uoči finala protiv američkog tenisača Michaela Zhenga, zanimalo je novinare nakon finala: 

– Bio je to odličan osjećaj, trenirati s jednim od najboljih tenisača u povijesti. Rekao mi je da budem miran i koncentriran, da igram svoj tenis. Rekao mi je da vjeruje u moju pobjedu i poručio da imamo zajednički taj ‘balkanski’ mentalitet. To je bilo to, igrao sam mirno i fokusirano svaki poen. To mi je puno pomoglo danas.

Podsjetimo, Poljičak je prvo jučer odradio trening s Đokovićem i Ivaniševićem, a zatim je danas uoči meča odradio zagrijavanje sa Srbinom, koji je samo par sati kasnije došao do svoje sedme titule na Wimbledonu. 

O velikom uspjehu govorio je i Milijev otac, Ante Poljičak, onje u razgovoru za HRT poručio kako je njegov sin ostvario svoj dječački san: 

– Samo da vas pozdravim u Milijevo ime i zahvalim svima na svim čestitkama iz cijele Hrvatske što dobivamo. Mili je ovim rezultatom ispunio svoj dječački san i možda završio svoju juniorsku karijeru na najbolji način, osvajanjem Wimbledona. Ne znam što bih vam drugo rekao, emocije su prejake. Hvala još jednom svima koji su ga podržavali, od njegovih trenera, prijatelja, hvala. 

Napomenimo u finalnom susretu mladi Splićanin je svladao Amerikanca Zhenga sa 7-6(2), 7-6(3), te postao treći hrvatski tenisač u povijesti s naslovom pobjednika nekog juniorskog Grand Slam turnira.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!