Studentica Zorica Ćavar ovu akamemsku godinu pridružila se našoj ekipi na portalu. Pokazala je kako umije pisati i ima veliki talnt za bavljenje novinarstvom, ali kao i tisuće njezinih vršnjaka i sunarodnjaka, ljeto će provesti na sezonskom radu u Hrvatskoj. Ipak, to ne znači kako Zorica neće nastaviti pisati i tijekom ljeta. Zamolili smo je da vodi dnevnik dok je na sezoni, a sada nam je poslala prvi tekst.
-Kao i jako puno studenata već četvrto ljeto provodim radeći na moru. Već početkom godine sa šefom od prošle godine dogovorila sam da ću i ove sezone raditi za njegov restoran. Iz prve ruke saznala sam da su uvjeti rada nedostojni čovjeka i trebala sam pronaći novi posao, a do sezone je ostalo još tjedan dana. Preko oglasa na društvenim mrežama pregledavala sam najbolje opcije i odlučila se da ću i ove
sezone raditi u malenom dalmatinskom mjestu Podgori. Čovjek kod kojega sam trebala raditi zvao me je svaki dan po par puta kako bi mi rekao uvjete koje mi nudi i kako bi bio siguran da ću doći raditi – piše Zorica na početku prvog teksta Dnevnika sezonske radnice.
-Dobila sam apartman samo za sebe koji ima spavaću sobu i kuhinju. Veliki je luksuz a skoro i nemoguće biti sam u smještaju. Smještaj je udaljen samo pet minuta od restorana što mi je bilo jako važno. U restoranu su me dočekali kolege koji su me odlično prihvatili. Ulijevalo mi je povjerenje što svi radnici rade po par sezona, a kuharica čak 15 sezona. Iako je srpanj tek nastupio u restoranu je jako puno gostiju, a kuharica mi je rekla da ne pamti da je ikada u lipnju bilo više posla. Odlučila sam da ću raditi dvokratno tj. ujutro i navečer, a trebala sam imati u danu pauzu četiri sata koje sam planirala iskoristiti za kupanje i odmaranje. Pauza od četiri sata spala je na dva i po sata što mi ne predstavlja problem jer volim sve odraditi i ne ostavljati za večer. Kolege su jako susretljive i spremne pomoći, a raditi je lakše uz pokoju šalu – piše Zorica.
Radujemo se nastavku Dnevnika sezonske radnice. Sezona je tek počela!
Izvor:pogled.ba