Australijski tenisač Nick Kyrgios poražen je u finalu Wimbledona od Novaka Đokovića, a nakon meča je uspio uraditi nešto zbog čega će biti i novčano kažnjen.

Kyrgios je prekršio jedno važno od niza pravila ovog turnira. Na dodjeli pehara pojavio u crvenom kačketu, a poznato je da su pravila takva da su dozvoljene samo bijele odjevne kombinacije.

On je tako prekršio pravilo o oblačenju, zbog čega će biti ponovo novčano kažnjen, ali i dalje nije poznato kolika kazna će biti u pitanju. On je tijekom meča i nekoliko puta prigovarao glavnom sucu Renaudu Lichtensteinu, pa se očekuje da će i tu “zaraditi” dodatnu novčanu kaznu.

Međutim, ukoliko se zna da je on samim plasmanom u finale Wimbledona zaradio nešto više od milijun funti, teško da će on značajnije osjetiti taj gubitak iz džepa.

Inače, Kyrgios je do ovogodišnjeg Wimbledona platio nevjerovatnih 450.000 funti zbog kazni, javljaju britanski mediji. Ivanišević je za njega primjer staloženosti, a svi znamo kakav je on bio na terenu i sa živcima.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!