Nakon dva tjedna u hrvatskoj metropoli, Lokomotiva je formu za početak nove sezone brusila u nizozemskom Enschedeu. Osim svakodnevnih treninga na rasporedu su bile i 4 pripremne utakmice, a na generalnoj probi protiv Ajaxa Lokomotiva je izgubila 3:0.

Loša vijest je teška ozljeda koljena najboljeg igrača Lukasa Kačavende koji će vrlo vjerojatno zbog nje preskočiti prvi dio sezone.

Lokomotiva je prošlu sezonu završila kao peta. Silvijo Čabraja odradio je dobar posao, afirmirao veliki broj mladih igrača, sve je dobro složio. Stvorio je momčad koja ima glavu i rep i koja može i zna i protiv najjačih.

Ono što je velika prednost Lokomotive u odnosu na konkurenciju je gotovo nepromijenjen igrački kadar. Kajzericu je od standardnih igrača napustio samo Ivan Nevistić koji se vratio u Dinamo, nakon posudbe. U svom izlogu uspjeli su zadržati najvredniji eksponat – Lukasa Kačavendu. Ostao je i Branimir Cipetić. U napadu ćemo i ove sezone gledati Sandra Kulenovića. Novo lice u svlačionici je veznjak Vladan Bubanja.

Momčad s Kajzerice prvenstvo otvara u petak gostovanjem u Maksimiru kod Dinama. U prošloj sezoni Silvijo Čabraja pronašao je recept kako protiv modrih. U četiri prvenstvena ogleda Lokomotiva je zabilježila pobjedu, dva remija i jedan poraz.

Nakon Dinama u Kranjčevićevu stiže Osijek, slijedi gostovanje u Šibeniku, a u 4-om kolu u ulicu pjesnika dolazi Rijeka.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!