Agonija zaprešićkog Intera, osvajača Hrvatskog kupa 1992. godine, bliži se kraju. Prema riječima direktora kluba Branka Laljka, klub s 93-godišnjom poviješću uskoro ide u stečaj i likvidaciju.

Rezultat je to blokade kluba zbog neispunjenih obveza od 230.000 eura prema dvojici bivših igrača,  Serdaru Serderovu i Borislavu Conevu, koji su tužili Inter, a FIFA je presudila u njihovu korist.

Usto, propao je i dogovor s Dinamom, po kojem su igrači hrvatskog prvaka trebali zaigrati u Interovim dresovima, uslijed čega je raspuštena prva momčad Intera, da bi Dinamo potom u zadnji trenutak odustao od dogovora, pa je Inter ostao bez igrača i trenera.

Za četvrtak je najavljivana izvanredna skupština kluba, gdje su potencijalni ulagači trebali dogovoriti sanaciju, no prema riječima direktora Branka Laljka od svega toga najvjerojatnije neće biti ništa.

–  Prekasno je za dovođenje i registraciju igrača, još moramo vidjeti što s omladinskom školom, ali spasa nema i klub se gasi, zaključio je Laljak, koji je ostavio minimalnu mogućnost da će se nešto riješiti, no i sam kaže da je stečaj gotovo siguran. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!