Nakon što je Dinamo u utorak započeo svoju europsku sezonu, danas će to učiniti još dva hrvatska kluba. Osijek u gostima kod Kyzylzhara od 14 sati, te Rijeka kao domaćin protiv švedskog Djurgardensa od 20.30 sati igraju 2. pretkolo Konferencijske lige. 

Pred nogometašima Osijeka je teško gostovanje u Kazahstanu, na Astana Areni dočekat će ih Kyzylzhar, iako je protivnik dosta nepoznat, zbog napornog puta i čak četiri sata vremenske razlike, igranja na umjetnoj travi, trener Nenad Bjelica ima zahtjevan zadatak. 

U prvenstvu Kazahstana Kyzylzhar je odigrao 15 utakmica i pritom ostvario učinak od 3 pobjede, 6 remija i isto toliko poraza uz gol-razliku 15:20. 

Bjelica u ovom ogledu neće moći računati na izuzetno važnog Diona Drenu Belju, u Osijeku su još ostali ČeberkoCvijanović, a nema ni Lončara koji odrađuje suspenziju. 

– Poštujemo svakog protivnika pa tako i ovoga. Ovdje se radi o iskusnoj momčadi punoj igrača s međunarodnim iskustvom koji su igrali i na višoj razini ruske i ukrajinske lige. Trebat će puno energije, snage, koncentracije i discipline da bi se dobila utakmica, poručio je Bjelica. 

– Svi želimo Konferencijsku ligu, izboriti skupinu, mislim da za to imamo kvalitetu. Ovdje moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat, a onda pred našim navijačima potvrdimo prolazak, rekao je Marin Leovac.

Pred nogometašima Rijeke je izuzetno zahtjevan zadatak, švedski Djurgardens je najteži mogući protivnik, kojeg je momčad s Rujevice mogla dobiti u ovoj fazi natjecanja. Djurgardens trenutno zauzima drugo mjesto u švedskom prvenstvu, s nizom od pet ligaških pobjeda u prvenstvu.

– Očekujem zahtjevnu utakmicu, dobar protivnik, najteži kojeg smo mogli dobiti u ovoj fazi. Vjerujem u svoju ekipu, utakmica protiv Šibenika donijela nam je mirnoću i samopouzdanje, rekao je, trener Rijeke Dragan Tadić u najavi utakmice.

Tadić može računati na onaj isti kadar koji je imao na raspolaganju ovog vikenda protiv Šibenika, a momčad je pripremio protiv vrlo opasne ekipe, koja igra u 4-3-3 sustavu, motor ekipe im je kapetan Magnus Eriksson. Šveđani su dosta dugo na okupu, uigrani su, ali nisu nepobjedivi ističe Tadić. Vole se nadigravati, u napadu imaju Joela Asora, napadača sa iskustvom iz Italije i Engleske. – Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, igrače kao 12. igrač i to nam je velika motivacija i dat ćemo sve od sebe da steknemo prednost u prvom ogledu. Bitno je u prvoj utakmici napraviti prvi korak, rekao je lijevi bek Riječana, Andrija Vukčević.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!