U emisiji Stadion analiziralo se drugo kolo SuperSport HNL-a uz pomoć stručnih komentatora HRT-a Marija Carevića i Marija Strahonje.

– U tri utakmice se dogodio preokret, dok je utakmica u Gorici završila bez golova. Nažalost, nismo gledali Jadranski derbi u Rijeci, ali ta utakmica je odgođena za drugi termin, ustvrdio je Carević, dok se Strahonja osvrnuo na suđenje:

– Imamo posla, kao i svako kolo. Međutim, treba reći da je suđenje bilo bolje nego u prvom kolu. Imamo jednu ozbiljniju pogrešku iz Pule, ali generalno – “mix” starih i novih sudaca love ispravan pravac.

Dinamo je uvjerljivo u Koprivnici svladao Slaven Belupo 5:1.

– Sigurno da trenera Čačića može veseliti što je imao pet različitih strijelaca. Dinamo ima širinu i kvalitetu i to je dokazao u ovoj utakmici. Igra jako brzo, gađa međuprostore, svi igrači su tehnički potkovani, rekao je Carević te posebno istaknuo mladog Martina Baturinu.

Modri danas igraju uzvratnu utakmicu pretkola Lige prvaka protiv Škupija. – Dinamo je kvalitetnija ekipa, ali vidjeli smo da su i Makedonci disciplirana ekipa. Neće biti laka utakmica, Čačić je nakon prve utakmice kritiziran. Petković i Drmić daju napad, ali u defanzivi malo “šteka”, dodao je Carević.

Strahonja je rekao da je sudac donio ispravnu odluku dosudivši kazneni udarac za Slaven Belupo na početku utakmice.

Lokomotiva je preokretom svladala Osijek 2:1, a trener Osječana Nenad Bjelica bio je razočaran nakon poraza.

– Osijek nije dobar, samo na početku, ali ostalo je Lokomotiva bila puno bolja ekipa. Nedostajalo je Osječanima dosta igrača, ali igraju kao prošle godine. Oni imaju jasnu ideju kako igrati, fali nekad kreacije, no protiv Lokomotive nije uspjelo, kazao je Carević te naglasio širinu kadra.

– Trener Bjelica s razlogom očekuje bolju izvedbu od takvih igrača.

Carević je pohvalio selekciju i skauting igrača Lokomotive.

Gorica i Šibenik odigrali su bez golova, a sporan je ostao pogodak Anthonyja Kalika u završnici.

– Nije bilo humano igrati u prvom poluvremenu po toj pasjoj vrućini, ali možemo biti zadovoljni s drugim dijelom, rekao je Carević, dok je Strahonja komentirao poništen gol Gorice.

– Pogodak je opravdano poništen, radi se o minimalnom zaleđu ramena. Ovo smo vidjeli pomoću virtualnog zida, ali suci u VAR sobi nemaju taj software. Kad se povlači linija, mora se paziti na ispravno potezanje linije, zato je i tako dugo trajalo, zaključio je Strahonja.

Varaždin je u upisao prvu pobjedu u prvenstvu protiv Istre 1961.

– Puno je novih igrača u Istri, oni se slažu u hodu. To traje već predugo, šteta što u jednu sezonu HNL-a ne krenu kako treba. Varaždin je ostao na okupu, ima kvalitetu za prvu ligu. Ako se dovede još neko pojačanje, može biti još konkurentniji, rekao je Carević.

Fran Jović je sudio utakmicu, a Strahonja smatra da je pogriješio kod odluke za kazneni udarac Varaždina.

– Inače je dobar sudac, a u ovom dvoboju je imao jedan previd. Kontakt postoji, ali ne vidimo da je vratar srušio igrača, igrač se svjesno sapleo u igrača i inicirao kontakt. Mislim da je ovo pogrešna odluka suca, rekao je Strahonja.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!