Talijanski i njemački mediji raspisali su se o hrvatskim prvoligašima. Talijani optužili Marka Pjacu da ‘zavlači’ Sampdoriju, a njemački Sky Sports prenosi kako je Nenad Bjelica odbio višemilijunsku ponudu za svog napadača. 

Pjaca je jedna od čestih tema u talijanskim medijima ovog ljeta nakon što se vratio s posudbe iz Torina. Hrvatski krilni napadač je uglavnom trenirao s U-23 momčadi Juventusa, a talijanski velikan mu čitavo vrijeme pokušava pronaći novi klub. 

Nekoliko ga se puta već povezivalo sa Sampdorijom, navodno su se ova dva talijanska kluba sve vrlo brzo dogovorili oko transfera. Juventus je navodno pristao na simboličku odštetu za igrača kojeg su platili preko 20 milijuna eura zagrebačkom Dinamu. 

Talijanski Calciomercato tvrdi kako najveće probleme u ovom transferu pravi sam Pjaca, navodno čeka ponudu Dinama. Iz Maksimira nema još nikakvih znakova da bi se njihov najskuplji igrač u povijesti mogao vratiti među Modre. 

Sampdorija je navodno Pjaci ponudila trogodišnji ugovor s milijun eura godišnje, a uprava je odredila i kako 27-godišnji Pjaca ima rok do nedjelje da odluči prihvaća li ponudu ili ne. 

Još jedan naš prvoligaš je na meti stranih medija. Njemački Sky Sports javlja kako je Osijek odbio 3.5 milijuna eura tešku ponudu za svog napadača. U pitanju je Dion Drena Beljo, mladi napadač koji je sve oduševio svojim nastupima prošle sezone u dresu Istre, a u istom ritmu je nastavio i ove sezone, kada je u prvom kolu srušio Goricu. 

Bjelica navodno nije ni na trenutak pomislio da pusti mladog Belju, čija se vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura. 

20-godišnji napadač impresionirao je trenera Borussije Mönchengladbach, Daniela Farkea, koji ga želi dovesti, ali to bi mogao biti nemogući posao s obzirom da Bijelo-plavi traže najmanje 10 milijuna eura. 

Beljo je prošle sezone u 34 nastupa za Istru postigao impresivnih 15 golova, a podijelio je i 4 asistencije.

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!