Nogometaše Osijeka i Rijeke u četvrtak očekuju uzvratni susreti 2. pretkola Konferencijske lige, Osječani će u svom Gradskom vrtu ugostiti kazahstanski Kizilžar te braniti 2-1 prednost iz prvog dvoboja, dok je pred Riječanima težak zadatak jer će u Stockholmu morati nadoknaditi 1-2 poraz iz prve utakmice na Rujevici protiv vodećeg sastava švedskog prvenstva Djurgardena.

Trener Osijeka Nenad Bjelica za uzvrat protiv Kizilžara može računati na gotovo sve igrače.

– Svi igrači osim Leovca su na raspolaganju, s Beljom ćemo vidjeti je li sposoban pomoći momčadi, a laganih problema s ozljedom ima i Topčagić. Svi ostali su spremni odgovoriti na sve zahtjeve koje nosi utakmica. U prvom dvoboju Kizilžar se prezentirao upravo onako kako smo mislili. Očekivali smo da će se braniti u niskom bloku, da će igrati na duge lopte i koristiti svaki prekid za dolazak u napad iz kojih mogu biti jako opasni. Stvorili su nam tri-četiri jako dobre situacije, to znači da je pred nama veliki izazov ako želimo pobijediti u ovoj utakmici, rekao je Bjelica.

Kako će morati hvatati zaostatak iz prve utakmice Kizilžar će biti prisiljen tražiti pogodak, no Bjelica se ne zamara načinom igre suparnika.

– Ne zanima nas kako će oni igrati, fokusirat ćemo se na sebe, na svoj rad na terenu i pokušati dominirati utakmicu, donijeti našim navijačima zadovoljstvo dobre utakmice i europske pobjede. To bi nam bio jako veliki impuls za sve ono što dolazi, dodao je Bjelica.

Kako bi se što bolje pripremila za uzvrat protiv Djurgardena, Rijeka je čak i odgodila prvenstveni susret protiv Hajduka prošlog vikenda.

– Spremni smo da idemo do kraja, ako treba i 120 minuta za prolaz. Treba spriječiti njihove lopte iza obrane, dobro traže dubinu i hoće igrati na posjed. Mislim da ćemo naći pravo rješenje da se suprostavimo, rekao je u najavi utakmice Andrija Vukčević, a optimizmom isijava i Ivan Smolčić:

– Čeka nas druga utakmica, vjerujem drugačija od prve u kojoj smo možda dali malo previše respekta. Dobra stvar je što nema više gola u gostima i idemo po prolaz.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!