S obzirom na veliki broj poziva prema bh. državljana koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama, a žele pomoći u finansiranju košarkaških reprezentacija naše zemlje, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava putem GoFundMe platforme iu SAD-u.

Kako ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan, pomoć dijaspore može biti presudna u pokušaju zatvaranja financijske konstrukcije za pripreme reprezentacije i nastup na velikim natjecanjima.

“Riječ je o akciji sličnoj onoj u Australiji, koju je također pokrenula naša dijaspora. Odlučili smo je pokrenuti nakon poziva građana BiH koji žive u SAD-u, a koji zaista žele pomoći. Tada smo kontaktirali Ismira Mirvića, predsjednika FK Sarajevo, koji se također uključio u ovu priču, te se nadamo da će njegov primjer slijediti još ljudi dobre volje”, kaže Čolan.

Mirvić je upravo otvorio račun za donacije, a svi zainteresirani novac mogu uplatiti na GoFundMe stranici.

Podsjetimo, ranije su Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i počasni konzul naše zemlje u Australiji Amir Šahinović pokrenuli akciju prikupljanja novca za nastup naših košarkaša na Svjetskom prvenstvu.

Do sada je na stranici GoFundMe za ove namjene prikupljeno 27.000 od potrebnih 45.700 australskih dolara.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!