Turistički vaučeri u vrijednosti od 200 KM bit će dostupni građanima Federacije BiH od 8. kolovoza.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu potpisala ugovore s ovlaštenim zastupnicima domaćih platformi “eKupon”, “Citydeal flyfly travel” i “Linden” (platforma za odmor), koji su ispunili propisane uvjete iz Javnog poziva za realizaciju programa putem kojeg će građani Federacije, prilikom kupovine turističkih usluga u FBiH, u vrijednosti od minimalno 250 KM, moći ostvariti pravo na vaučer od 200 KM. .

Za ovu izravnu pomoć građanima, kao i sektoru turizma, iz federalnog proračuna izdvojeno je 2 milijuna KM.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma ističu da sada slijedi realizacija s Federalnim ministarstvom financija i finalizacija cjelokupnog posla za pružanje ove vrste usluge digitalnim platformama. Sve pripreme bit će završene do osmog kolovoza.

Ministar Đapo je kazao kako su predstavnici ovih platformi potvrdili da će od 8. kolovoza građanima moći otvoriti sve dostupne turističke ponude za odmor u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma sljedeći tjedan objavit će detaljne upute o korištenju platforme, kao i prodajnih mjesta za građane koji preferiraju kupovinu na prodajnom mjestu.

“Pozivaju se građani Federacije BiH da koriste vaučere Vlade Federacije BiH dostupne na online platformama. Ujedno pozivamo sve pružatelje usluga (pravne i fizičke osobe-obrtnike registrirane za pružanje usluga smještaja u Federaciji BiH) BiH) uspostaviti poslovnu suradnju s navedenim online platformama.Želimo Vam ugodan boravak na prekrasnim turističkim destinacijama uz korištenje turističkih vaučera”, poručili su iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!