Vlada Federacije BiH donijela je Uredbu o pomoći stanovništvu zbog povećanja indeksa potrošačkih cijena, kojom se poslodavci oslobađaju plaćanja poreza na isplatu tih sredstava. Među prvima je to učinila hercegovačka tvrtka Miviko.

Tvrtka Miviko osnovana je 2008. godine u Posušju, a bavi se proizvodnjom električnih kabela u naponskom području do 1 kV.
Uprava tvrtke isplatila je jednokratne naknade za 125 svojih zaposlenika. Svi su dobili po 1.000 KM, a nije bilo razlike između onih s većim i onih s nižim plaćama.

“Tvrtka je od početka svjesna da uspjeh nije moguć bez najvažnijeg resursa, a to su zaposlenici koji su motivirani da daju svoj maksimalan doprinos u ostvarenju poslovnih ciljeva. I prije donošenja ove mjere koja je velika pomoć , imali smo takvih akcija, imali smo plaćeni smo za svako ostvarenje izvanrednih rezultata Ova nam je jednokratna pomoć pomogla da svjesni rasta cijena i rasta indeksa potrošačkih cijena, moramo pomoći našim ljudima da prebrode takve situacije lakše i onda smo dodatno isplatili ovaj iznos jednokratne pomoći”, rekao je za Klix.ba Goran Bralić, direktor tvrtke Mivika.

Nada se da će svojim primjerom potaknuti i druge tvrtke da isplate jednokratne naknade svojim radnicima.

“Kad se već država odrekla beneficija i time olakšala nama poslodavcima da u izazovnim vremenima pomognemo radnicima, neka slijede naš primjer. Drago mi je ako smo prvi, jer uspjeli smo, a bili smo motivirano time da je to napravio netko prije nas. Kad smo bili na team buildingu, razgovarali smo međusobno i tada je vlasnik rekao da treba ići na maksimalno zaokruženu vrijednost”, objasnio je Bralić.

Podsjećamo, cilj donesene uredbe je osigurati financijsku i materijalnu potporu stanovništvu zbog značajnog rasta potrošačkih cijena, a poslodavci su već najavili isplatu jednokratnih naknada radnicima. Za isplatu novčanih sredstava u iznosu do 1.080 KM poslodavci su oslobođeni plaćanja poreza do 31. prosinca 2022. godine. godine.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!