Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u Umagu je u razgovoru za HRT govorila o budućnosti hrvatskog tenisa, mladim nadama, ali i o gorućem problemu infrastrukture.

Na turniru u Umagu nastupili su mladi hrvatski tenisači Duje Ajduković, Dino Prižmić i Mili Poljičak.

– Ovo je 32. ATP Umag i veličanstven je po jačini i organizaciji. Hvalevrijedan turnir za naše mlade igrače, zahvaljujem turniru što su im uručili pozivnice. Naši igrači su pokazali zašto se nalaze u vrhu na juniorskim ljestvicama. Pokazali su vrhunsku igru i svjetski tenis te da je budućnost pred njima velika, rekla je Babić koja smatra da ne trebamo brinuti o budućnosti hrvatskog tenisa:

– Svakako, izuzetno smo ponosni što smu u Parizu i u Londonu imali šestero predstavnika, što nismo dugo imali, a da ne spominjemo pobjednike Milija Poljička u Wimbledonu i Petru Marčinko na Australian Openu. To dokazuje da je vrhunska generacija i velika perspektiva hrvatskog tenisa.

Osvrnula se i na projekte koje radi Hrvatski teniski savez.

– Nacionalni teniski centar, pričamo o njemu već duže vrijeme. On se priprema, to je velika priča koju igrači ne mogu čekati. Zato smo išli da idemo privremeno riješiti požar da se naši vrhunski tenisači i tenisačice mogu pripremati na brzoj podlozi. Zagreb i Split su deficitarni, Zadar smo uspjeli izgraditi sa centrom Višnjik, gradom Zadrom i Vladom RH. Ostala je infrastruktura nakon Davis Cupa 2018. godine, zaključila je Babić.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!