Ministar unutarnjih poslova FBiH, Aljoša Čampara izvršio je svoju obvezu propisanu Zakonom o unutarnjim poslovima FBiH i dostavljenu bodovnu listu Neovisnog odbora za izbor ravnatelja FUP-a, proslijedio federalnoj Vladi na konačno postupanje, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Sada federalna Vlada na jednoj od svojih narednih sjednica, do 15.kolovoza mora imenovati novog ravnatelja FUP-a.

Na bodovnoj listi nalaze se podsjetiti ćemo, imena: Svevlada Hoffmanna, policijskog savjetnika ravnatelja Granične policije BiH i Ensada Kormana aktualnog zamjenika ravnatelja FUP-a.

Obzirom da je Zakonom o unutarnjim poslovima FBiH propisano da ministar i ravnatelj ne smiju dolaziti iz reda istog konstitutivnog naroda a da su i Čampara i Korman Bošnjaci, posve je jasno da Vlada FBiH, mora pridržavajući se slova zakona imenovati Svevlada Hoffmanna za novog ravnatelja FUP-a.

To više jer je Korman, kako doznaje HMS, u međuvremenu stekao dodatnog mirovinskog staža koji mu onemogućuje da eventualno dodjeljeni četverogodišnji mandat dovede do kraja radi sticanja uvjeta za odlazak u mirovinu temeljem ostvarenih 40 godina mirovinskog staźa.

/HMS/

error: Content is protected !!