Španjolski 19-godišnji tenisač Carlos Alcaraz došao je na korak do obrane naslova na Plava Laguna Croatia Openu nakon što je poslije gotovo tri sata borbe uspio svladati 20-godišnjeg talijanskog kvalifikanta i 168. igrača svijeta Giulija Zeppierija sa 7-5, 4-6, 6-3 te tako stigao do svog drugog umaškog finala, šestog u ovoj sezoni i sedmog u karijeri.

Tamo ga čeka Talijan Jannik Sinner, koji je puno lakše nadvisio sunarodnjaka Franca Agamenonea sa 6:1 i 6:3.

– Mislio sam da će biti lakše, da će on osjećati pritisak u meču za svoje prvo finale, igrajući protiv petog igrača svijeta, ali držao se odlično, pohvalio je suparnika branitelj naslova koji je ulaskom u finale došao do 42. pobjede u ovoj sezoni čime se izjednačio na vrhu te ljestvice s Grkom Stefanosom Tsitsipasom, kojeg će u ponedjeljak preskočiti na pojedinačnoj ATP ljestvici i zasjesti po prvi put u karijeri na četvrto mjesto.

– Dobro je. Sad se osjećam dobro i bit ću spreman. Vidio sam snimku trenutka kad se to dogodilo. Bit ću oprezan, ali dat ću sve od sebe u finalu, poručio je Španjolac.

No, nije ni Zeppieri prošao bez poteškoća kroz meč.

– Sretan sam kako sam igrao. Naravno, ne mogu biti sretan zbog toga što sam dobio grčeve, ali imam dobar osjećaj za budućnost. Ako nastavim raditi, vjerujem da mogu ovakve mečeve igrati na svakom turniru, rekao je Zeppieri te dodao:

– Znam za što sam sposoban, ali prvi put sam igrao protiv petog na svijetu. Bilo je to novo iskustvo. Tjerao me da igram na njegovom nivou. I to sam uspio. Želim ovako igrati stalno.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!