Pobjednici tradicionalnih 456. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru ove godine su Igor Kazić iz Mostara i Evald Krnić iz Crne gore.  

Kazić je osvojio maksimalne bodove u disciplini skokova na noge, a Krnić u skokovima na glavu popularne mostarske laste.

U skokovima na glavu drugo mjesto je osvojio Sarajlija Dino Bajrić, a treće Dragan Milnović koji je branio prošlogodišnju titulu šampiona. U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je izborio Adis Halilović a treće Emel Tiro koji branio titulu šampiona.

Na ovogodišnjim skokovima je sudjelovao 31 natjecatelj.

U skokovima na noge borilo se 14 skakača, a u skokovima na glavu borilo se 18 natjecatelja za titulu najbolje laste. Svaki skok pod budnim okom je pratio stručni žiri koji čine veterani mostarskih skokova Branko Bogićević, Haris Šiširak, Haris Škoro, Samir Zukanović- Lilo i Alica Jakirović koji predsjeda žirijem, a uz njih je sve vrijeme bio i delegat Igor Remetić.

Prilikom ocjenjivanja se pratio prilaz skakaonici, let, upadanje na noge i kao i na glavu.

Kod skoka na noge treba biti što manje štrap, a kod skoka na glavu što više i na osnovu toga su dobili ocjene. U revijalnom djelu su nastupili veterani mostarskih skokova koji će nakon dodjele nagrada najboljima u 22 satima zatvoriti manifestaciju spektakularnim skokovima sa bakljama.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!