Iako 33. Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“ počinje tek sutra, u ponedjeljak 1. kolovoza 2022., u Međugorju već vlada prilična gužva i užurbanost, piše Medjugorje -info.

Hodočasnici pristižu

Na ulicama su već primjetne kolone hodočasnika koje se kreću prema crkvi ili prema molitvenim mjestima. Nije neobično da se stvore i kolone na prometnicama kad se autobusi zaustave nasred puta i istovaraju putnike i prtljagu. Uglavnom, mlada, nasmijana lica! Određene hodočasničke grupe iz Poljske, Ukrajine i Slovačke ovdje su već više dana, jer su svoj godišnji odmor s odlascima na more uklopili par dana prije i par dana poslije Mladifesta.

Međunarodni zbor i orkestar koji i ove godine broji stotinjak članova iz 25 zemalja svijeta pod ravnanjem dirigenta prof. Damira Bunoze kojemu je ovo već 13 godina kako vodi glazbeni dio Mladifesta, već se okupio i marljivo proba u podrumskim prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje.

Prijenosi uživo

Ponovno su velike najave sudionika koji uglavnom pristižu u toku nedjelje ili ponedjeljak, pa se nakon dugo vremena očekuje oko 50 000 sudionika. Ipak, za sve one koji nisu u mogućnosti doći, Laudato TV i Maria Vision TV će osigurati uživo cjelokupni prijenos programa počevši od molitve krunice na dan otvaranja, u ponedjeljak 1. kolovoza u 18,00 sati.

Oglasne ploče s programom Mladifesta i štandovi

Uz spomenute predslavitelje svetih misa i predavače (kardinal Barcelone mons. Juan Joséa Omelle, fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski i mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić) u programu će biti i 12 svjedočanstava i recital/film zajednice Cenacolo i njihovo svjedočanstvo o samom snimanju filma.

Momci iz zajednice Cenacolo već su počeli s gradnjom pozornice na kojoj će održati tu svoju projekciju predviđenu za četvrtak 4. kolovoza u 21,15 sati. Uređuje se također i vanjski oltar.

Većina zajednica koje će imati svoja svjedočanstva svoj rad će predstaviti i na štandovima koji se počinju postavljati na livadi ispred kapelice klanjanja. Tako će se tamo naći štandovi: Majčinog sela, Radiopostaje Mir Međugorje, Suvenirnice ICMM, Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, Mary’s Meals, Zajednice Cenacolo i dr. Na više punktova oko crkve postavljene su i oglasne ploče sa PROGRAMOM MLADIFESTA na različitim jezicima.

Izvor:medjugorje-info.com

error: Content is protected !!