Zrinjski je sinoć pobijedio (4:1) Leotar, u 3. kolu m:tel Premijer lige BiH, a treći gol za “Plemiće” postigao je Nemanja Bilbija.

To bio njegov ukupno 125. premijerligaški pogodak, te se tako izjednačio sa dosadašnjim rekorderom bh. elite Brazilcem Wagner Santos Lago.

Napadač Zrinjskog već u idućoj utakmici ima priliku postati najbolji strijelac Premijer lige BiH u povijesti, a s obzirom na to da ima 31 godinu, sigurno će znatno podići ljestvicu koju je postavio Wagnera.

-Mislim da to uopće nije sporno hoće li Bilbija nadmašiti Wagnera jer je ostao u našoj ekipi, a nova sezona je tek počela, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao:

-Mislim da se može vrtiti oko petnaestak golova bez problema. Naša ekipa vrijedno radi, on to sjajno koristi i sigurno je to dobar poticaj za dalje u prvenstvu, zaključio je prvi strateg Zrinjskog.

Bilbija je u m:tel Premijer ligi BiH igrao za Borac, Sarajevo i Zrinjski. U dresu Banjalučana postigao je 27 golova, za Sarajevo je šest puta bio strijelac, dok je u Zrinjskom postigao čak 92 pogotka.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!