Član Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Vlado Rogić prije nekoliko dana je doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede, te je hitno prebačen u SKB Mostar.

Nakon što su mu dijagnosticirani višestruki prijelomi kostiju, došlo je do dodatnih zdravstvenih komplikacija, te je Rogić zadnjih nekoliko dana proveo u induciranoj komi. Iako su prognoze bile neizvjesne, kako doznaje Pogled.ba, jutrošnje informacije su mnogo bolje.

-Pacijent se oporavlja brojnih ozljeda i komplikacija koje je doživio, a njegovo stanje se poboljšalo u tolikoj mjeri da više nema potrebe da bude smješten u jedinici intenzivnog liječenja SKB-a Mostar – rekli su sugovornici iz mostarske bolnice za Pogled.ba.

Ovo su svakako dobre vijesti jer težina ozljeda koje je zadobio Rogić prije nekoliko dana nije dopuštala da u prognozama za oporavak bude mnogo optimizma.

Inače, Rogić već godinama obnaša dužnosti u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, te je po mnogima ostao jedini legitimni član ovoga tijela, barem kada se govori o hrvatskim predstavnicima u SIP-u BIH. Nakon što su Izetbegovićevi kadrovi preuzeli potpunu kontrolu nad Središnjim izbornim povjerenstvom BiH, Rogić je upozoravao kako se radi o procesima koji ugrožavaju neovisnost ove institucije, te izravno svrstavaju SIP BIH na stranu jedne političke opcije, odnosno, unitarista.

Nadamo se kako će se Rogić, nakon što dobije životnu bitku koju vodi zadnjih dana, nastaviti obavljati dužnosti koje su mu povjerene jer osim njega ne postoje više osobe u vrhu SIP-a BiH koje mogu upozoravati na sve ono što unitaristi rade u ovoj instituciji.

Izvor: Dnevnik.ba

error: Content is protected !!