HNL je ostao na dva europska predstavnika. Dinamo od 19:45 gostuje u prvoj utakmici trećeg kvalifikacijskog pretkola za Ligu prvaka kod bugarskog prvaka Ludogorca. Uzvratna utakmica igra se za sedam dana na Maksimiru. Danas u 12 sati Dinamo će saznati potencijalne protivnike u sljedećoj fazi Lige prvaka. Ako izbaci Bugare, u borbi za skupine Lige prvaka igrat će protiv nekog od:

Qarabag – Ferencvaros

Bodø/Glimt – Žalgiris Vilnius

Apollon – Maccabi Haifa

Trabzonspor

Dinamo će u 13 sati saznati i potencijalne protivnike u play-offu Europa lige, u slučaju da ispadne protiv Ludogorca. To će biti iste momčadi s kojima može igrati u doigravanju za skupine Lige prvaka, samo je riječ o poraženima iz tih duela. Prve utakmice play-offa za Ligu prvaka su 16. i 17. kolovoza, a uzvrati sedam dana kasnije. Utakmice doigravanja za Europa ligu su na rasporedu 18. i 25. kolovoza.

Hajduk jedini hrvatski u Konferencijskoj ligi

Hajduk je ostao jedini hrvatski klub u Konferencijskoj ligi nakon ispadanja Osijeka i Rijeke. Splitski klub u četvrtak od 21 sat dočekuje portugalsku Vitoriju Guimaraes, a uzvratnu utakmicu igra sedam dana kasnije u Portugalu. Hajduk je u petak saznao i potencijalne protivnike u play-offu za Konferencijsku ligu, a ždrijeb je u 14 sati. Hajduk može izvući nekog s ovog popisa:

Villarreal

Neftči/Rapid Beč

Dunajska Streda/FCSB

Maccabi Tel Aviv/Aris

Utakmice doigravanja za Konferencijsku ligu igraju se 18. i 25. kolovoza.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!