Plemići su ispali u prvom pretkolu Lige prvaka od Sheriffa (1:0 u dvije utakmice), a onda su u drugom pretkolu Konferencijske lige izbacili albansku Tiranu (4:2) i osigurali treće pretkolo.

Tamo će igrati dvomeč protiv kazahstanskog Tobola iz Konstanayja koji je izbacio gibraltarski Lincoln (3:0), a prethodno je ispao od Ferencvarosa u prvom pretkolu Lige prvaka. 

Danas će se od 14 sati održati ždrijeb play-offa, pa će tako naš Zrinjski saznati potencijalnog protivnika u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

Ako eliminiraju Tobol, Zrinjski će u play-off rundi ostati u stazi prvaka, s obzirom na to da je UEFA ove sezone odlučila da play-off runda Konferencijske lige ima i stazu prvaka, kako bi se prvacima iz manjih država pružila prilika za dođu do grupne faze.

Nositelji u play-off rundi Konferencijske lige u stazi prvaka bit će klubovi koji budu eliminirani u trećem pretkolu Evropa lige u kojem igraju klubovi koji su eliminirani u drugom pretkolu Lige prvaka.

Potencijalni protivnici Zrinjskog u play-offu su poraženi iz dvomeča:

Malmo – Dudelange
Shamrock – Shkupi
Linfield – Zurich
Olympiacos – Slovan Bratislava
Maribor – HJK Helsinki.

Definitivno, najviše za oko zapinje susret Shamrock – Shkupi, jer bi Zrinjski protiv oba tima sigurno imao dobre šanse, a također bi dobar ždrijeb bio i dvomeč Linfield – Zurich, uz nadu da švicarski tim opravda ulogu favorita.

Prve utakmice play-offa su na rasporedu 18.kolovoza, a uzvratni susreti tjedan dana kasnije. Nadamo se kako ćemo ta dva dana gledati Zrinjski, a drugog se i radovati. 

O evropskom putu Zrinjskog, podsjetimo, jučer je za SportSport.ba govorio veznjak ovog tima, Niko Janković:

“Svjesni smo da cijela BiH od nas očekuje iskorak u Evropi. Srce mi je puno i ponosan sam zbog toga. Ali, ne želim biti pod nikakvim pritiskom. Ovo je sport. Svi rade, svi treniraju, svi trče i bore se. Mogu samo reći da ćemo ostaviti srce na terenu pa šta bude.”

Podsjetimo, prvi susret Zrinjskog i Tobola igra se u četvrtak u Mostaru od 21 sat. 

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!