MIRALEM PJANIĆ mogao bi i nakon ovog ljeta ostati u Barceloni. Reprezentativac Bosne i Hercegovine oduševio je trenera Xavija svojom igrom i fizičkom spremom te sad i on i uprava kluba ozbiljno razmišljaju da zadrže Pjanića u momčadi, piše Mundo Deportivo. 

Veznjak Barcelone još uvijek mora proći određene fizičke testove, no šanse da ostane u klubu u ovom su mu trenutku puno veće nego što su bile prije mjesec dana. Usto, Pjanić je prihvatio i značajno smanjenje plaće kako bi pomogao klubu koji mora paziti na svaki euro. 

Pjanić je prije dvije godine iz Juventusa stigao u Barcelonu u razmjeni za Arthura Mela, no 32-godišnji reprezentativac BiH nikad na Camp Nouu nije dobio pravu šansu. Premda je u Kataloniju stigao kao osvajač četiri uzastopne titule prvaka Italije, u dresu Barce nije se naigrao te je prošle godine otišao na posudbu u Bešiktaš.

Nitko nije očekivao da će se Pjanić nametnuti Xaviju nakon što se vratio u Barcelonu, ali upravo se to dogodilo. Na pripremama u SAD-u Pjanić je dobio šansu i odigrao je dvije odlične utakmice protiv Juventusa i New York Red Bulla. Xavi je poslije pričao da ga je Pjanić ugodno iznenadio, kao i navijače i suigrače.

Te su pripremne utakmice zapravo bile prekretnice jer dosad za španjolske medije zapravo nije ni bilo upitno hoće li Pjanić napustiti klub, već kad će se to dogoditi. No 32-godišnji veznjak mogao bi se pokazati iznimno korisnim, pogotovo ako Frankie de Jong napusti klub.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!