Hajduk danas od 21 sat dvobojem trećeg pretkola Konferencijske lige s Vitorijom Guimares počinje europsku sezonu.

Pred punim Poljudom Splićani žele dobar rezultat uoči uzvrata, koji je na rasporedu za tjedan dana u Portugalu, a pred trenerom Valdasom Dambrauskasom dosta je dvojbi. Sigurno je da će izostati prinova upravo iz Vitorije Borevković, koji odrađuje “prastartu” europsku kaznu, dok je nigerijski stoper Chidozie Awaziem u konkurenciji iako je odradio tek tri – četiri treninga s momčadi. Nije jasno što je s Lovrom Kalinićem, pa bi se moglo dogoditi da mladi vratar Karlo Sentić, koji je oduševio protiv Varaždina, dobije neočekivanu europsku priliku.

– Voljeli bismo s vodstvom otići u Portugal, ali svjesni smo da igramo protiv kvalitetne momčadi. Međutim, i mi smo kvalitetna momčad i imamo kvalitetu i hrabrost da se svima suprotstavimo. Što god da se dogodi na ovoj utakmici, sve će biti otvoreno u Portugalu, najavio je litvanski stručnjak, pod čijim vodstvom je Hajduk prošle sezone nakon dugo godina posčeo izgledati kao “ozbiljna momčad”.

Za potvrdu toga, Splićanima bi dobro došao jedan jaki europski “skalp”. Vitoria nije u samom vrhu portugalskog nogometa, no riječ je o jako, jako solidnoj momčadi.

– Jako smo motivirani jer nam je suparnik splitski Hajduk, povijesna momčad, i jer ćemo igrati u jednom fantastičnom ambijentu. Nama bi dobar rezultat bila pobjeda, ne skrivamo to, najavio je trener Vitorije Moreno.

Očekivani sastav Hajduka:

Sentić – Mikanović, Simić, Elez, Melnjak – Grgić, Vuković, Sahiti, Krovinović, Biuk – Livaja

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!