Malo više od mjesec dana nakon što je Gradska skupština Grada Zagreba izglasala odluku prema kojoj je gradonačelnik dužan objaviti podatke o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad ili Holding ima udjele, čini se da su svi ti podaci sada javno dostupni.

Zagrebački holding (ZGH), njegove podružnice i povezana društva objavili su u utorak podatke o primanjima predsjednika i članova uprave ZGH, voditelja podružnica i direktora u tvrtkama u kojima Grad ili Holding imaju vlasnički udio.

Podsjetimo, Narod.hr već je i prije zatražio te podatke od gradskih tvrtki i podružnica Holdinga, što smo objavljivali u člancima:

Među njima su i podaci o primanjima člana uprave Holdinga Borisa Sesara prema kojima ima plaću od 32.400 kuna bruto, a sada više nema mjesečnu naknadu u iznosu od 8.800 kuna bruto za korištenje privatnog automobila Tesle u poslovne svrhe, koju je donedavno imao.

Prema objavljenim podacima proizlazi i da predsjednik uprave Ivan Novaković ima bruto plaću od 33.750 tisuća kuna, što je manje od člana uprave Matije Subašić Maras, čija je bruto plaća 34.050 kuna mjesečno. Bruto plaća Dubravka Karačića, koji je također član uprave, iznosi 33.300 kuna. Svi također imaju na raspolaganju službeni automobil, analizira T-portal.

Direktor Čistoće jedini prima naknadu za stanovanje

Objavljene su i bruto plaće voditelja podružnica ZGH-a, koje se kreću između 23 tisuće kuna i gotovo 28 tisuća kuna. Tako voditeljica podružnice Vladimir Nazor, Irena Benko, ima najnižu bruto plaću među voditeljima podružnica u iznosu 23.540 kuna, dok voditelj podružnice Čistoća Davor Vić ima najveću bruto plaću od 27.690 kuna, ali uz to, jedini prima i mjesečnu naknadu za stanovanje od 5,300 kuna bruto.

Voditelji podružnica primaju i naknade po kolektivnom ugovoru i stalni mjesečni dodatak, te svi, osim Sandre Klisović (AGM) imaju na raspolaganju i službeni automobil.

Bruto plaće direktora u povezanim trgovačkim društvima, u kojima Grad Zagreb ili Zagrebački holding ima poslovne udjele, kreću se između 22 tisuće i nešto više od 34 tisuće kuna. Primjerice, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Davor Poljak ima bruto plaću od 33.178 kuna, a Marko Širinić, direktor GSKG-a, prima bruto plaću od 22.375 tisuće kuna.

Ipak, najveću plaću ima direktor ZET-a Marko Bogdanić, koji prima 34.300 kuna bruto plaće, što je više i od predsjednika uprave Holdinga Novakovića.

Izvor: narod.hr/tportal.hr

error: Content is protected !!