Za manje od 24 sata prodano je 65.000 ulaznica za utakmicu ženskih nogometnih reprezentacija Engleske i SAD u listopadu na londonskom stadionu Wembley.

Utakmica između aktualnih europskih i svjetskih prvakinja trebala bi se igrati 7. listopada na Wembleyju, a Engleski nogometni savez (FA) je objavio kako je već prodano 65.000 ulaznica.

– Ljudi, vi ste nevjerojatni, za manje od 24 sata prodano je 65.000 ulaznica, navodi FA. Zbog velikog opterećenja internetska stranica na kojoj su se prodavale ulaznice je nakratko pala.

U Engleskoj je ženski nogomet sve popularniji, posebno nakon što su “Lionesse” prvi put u povijesti osvojle europski naslov pobjedom protiv Njemačke 2-1 nakon produžetaka.

Utakmicu je na Wembleyju pratilo 87.192 gledatelja, što je najveća posjeta u povijesti europskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Engleska će u rujnu igrati protiv Austrije i Luksemburga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Trenutačno vodi u skupini sa maksimalna 24 boda i za potvrdu plasmana na World Cup treba remi protiv drugoplasirane Austrije ili pobjedu protiv Luksemburga.

Ako će engleske nogometašice ipak morati u dodatne kvalifikacije za SP u listopadu, svima koji su kupili ulaznicu za ogled sa SAD-om bit će vraćen novac.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!