Riječ je o suradnji koja je započela prije nekoliko godina tijekom manifestacije Sarajevska Zima, a uspješno se nastavlja i dan danas.

Mostarsko ljeto je za prave ljubitelje dobre klasične muzike pripremilo jedan vrlo zanimljiv koncert. U petak, 5. kolovoza 2022. na Ljetnoj sceni Centra za kulturu s početkom u 20:30 mostarskoj publici će se predstaviti Ivan Perković – klavir i Lelya Bayramoğullari – flauta. Riječ je o suradnji koja je započela prije nekoliko godina tijekom manifestacije Sarajevska Zima, a uspješno se nastavlja i dan danas. Za Laylu i Ivana je ovo prvi koncert pred mostarskom publikom a na repertoaru su turske minijature.

Ivan Perković je rođen 1995. godine u Sarajevu. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi profesora Nihada Kreče. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu te proglašen najboljim studentom I. ciklusa studija Muzičke akademije. Kao pijanista osvaja mnogobrojne nagrade na takmičenjima u Sarajevu, Beogradu, Mariji Bistrici…

Iza sebe ima na desetine nastupa u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu Gošća iz Turske Lelya Bayramoğullari je studij flaute započela 1986. godine na Državnom konzervatorij u Izmiru, a obrazovanje nastavila kasnije u Turskoj ali i Njemačkoj gdje je jedno vrijeme predavala flautu u Dortmundu i Duisburgu. Nastupala je na brojnim koncertima u Europi a godinama je i prva flauta  Državnog orkestra u Antaliji. Ovaj koncert organizira Institut Yunus Emre u saradnji s Generalnim konzulatom Republike Turske u Mostaru te mostarskim Centrom za kulturu.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!