Španjolski branič Cesar Azpilicueta potpisao je još jedan ugovor koji ga veže za Chelsea do ljeta 2024., objavio je u četvrtak londonski klub na svom službenom mrežnom portalu.

Azpilicueta je u Chelsea stigao još u kolovozu 2012. iz Marseillea te u desetogodišnjem boravku na Stamford Bridgeu dogurao do statusa kapetana prve momčadi koju je s vrpcom oko ruke predvodio u više od 200 utakmica.

Španjolac je u prošloj sezoni sakupio 47 nastupa što ga je dovelo do ukupno 476 utakmica u plavom dresu, a za Chelsea je u posljednjih deset sezone postigao 17 pogodaka.

Azpilicuetu su mediji tijekom ovog prijelaznog roka povezivali s Barcelonom, no 32-godišnji branič je na kraju odlučio ostati pod trenerskom palicom Thomasa Tuchela.

“Jako smo sretni što će Cesar ostati još najmanje dvije godine u Chelseaju. Oduševljeni smo što je naš kapetan svojim primjerom još jednom pokazao svoju privrženost i osobine vođe”, izjavio je predsjednik i suvlasnik londonskog premierligaša Todd Boehly.

U svojih deset sezona na Stamford Bridgeu, Azpilicueta je bio neizostavni član momčadi s kojom je osvojio devet trofeja: dvaput je bio prvak engleske Premier lige i dvaput pobjednik Europske lige, a po jednom trijumfirao u FA kupu, engleskom Liga kupu, Ligi prvaka, UEFA Super kupu i FIFA Svjetskom klupskom kupu. On je jedan od šestorice igrača koji su uspjeli osvojiti sve spomenute trofeje, a sa 13 nastupa u različitim finalima je klupski rekorder.

Češki vratar Peter Čech je jedini stranac koji je ima više nastupa za Chelsea od Azpilicuete, a novi ugovor mu pruža mogućnost da postane prvi strani igrač koji će sakupiti 500 nastupa u plavom dresu.

“Doista sam sretan što sam produžio svoj boravak u Chelseaju, u mom domu. Prošlo je deset godina otkako sam došao u klub i doista osjećam da sam voljen, a uzbuđen sam i zbog novog projekta koji nam je u rukama. Doista sam ponosan što sam kapetan i nadam se da ćemo dijeliti još mnoge dobre uspomene”, rekao je u priopćenju španjolski nogometaš koji kapetansku vrpcu konstantno nosi od odlaska Garyja Cahilla 2019.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!